Het personeelstekort in de horeca blijft stijgen tot zeker 2025. De verwachting is dat er tot 2025 ruim 100.000 extra medewerkers nodig zijn in de horecabranche. Dit blijkt uit de arbeidsmarktmonitor die SVH en KHN hebben laten uitvoeren.
Deze personeelsuitbreiding is één van de grootste uitdagingen voor de horecaondernemers. Om aan de uitbreidingsvraag in de horeca te kunnen voldoen zijn er jaarlijks ruim 140.000 nieuwe personeelsleden nodig. Als voorbeeld zijn er jaarlijks 16000 koks extra nodig en ruim 60000 extra medewerkers in de bediening.
Eén van de oorzaken is dat het personeelsverloop in de horeca groot is. Het is zelfs groter dan alle andere branches. 45% moet hier jaarlijks ingewerkt worden.
Om als horecaondernemer wel mee te kunnen in de groei. Is de horecaondernemer genoodzaakt, goed voor het personeel te zorgen. Goeie arbeidsvoorwaarden, opleidingen en trainingen zijn hierbij belangrijke factoren. Ook is het van belang dat de ondernemer tijdig horeca personeel aantrekt.
INFO
Volg ons
Facebook Instagram LinkedIn